יום חמישי, 15 במרץ 2018

סדנת אוכל לטיני אצל ויקי גורשטיין בציפורי


סדנת אוכל לטיני אצל ויקי בציפורי


ההזמנה לסדנת האוכל הלטיני הגיעה לי בדיוק בזמן. היא התקיימה במושב ציפורי, הצפוני, 
בבית של ויקי גורשטיין.
הצפון בשבילי הוא תמיד חופש. חופש מהכל - מהבית, מהכביסות, מהסידורים, מהחובות 
היומיומיים. כשאני חושבת על הצפון אני רואה נוף אחר, שכולל שדות ירוקים כהים,
אדמה חומה וככל שמצפינים גם סוסים, פרות וכבשים שמטיילים על ההרים בזמן 
המרעה. כשאני נוסעת לצפון ורואה את המראות הללו אני מרגישה כמו תיירת בארץ שלי.
- לציפורי נסענו במכונית אחת 4 בנות, שמחות וקולניות. היינו  מאושרות, על ההזדמנות 
שניתנה לנו לחוות חוויות חדשות. עדיין היה בוקר כשהגענו לצפון והשמש האירה לנו 
פנים וכך גם מזג האוויר.





 ויקי גורשטיין ובישול לטיני


ויקי ומשפחתה נסעו בעקבות בעלה, איש הצבא, לשליחות בלונדון ואחר לשליחות בצ'ילה.
החיים בניכר גרמו לויקי להבין שהאהבה שלה לבישול גורמת שימחה לבני המשפחה 
אך גם יכולה להביא אותה למקומות נוספים. היא התאהבה בבישול הלטיני, ועברה שני
קורסים מקצועיים בבישול פרואני ובבישול מקסיקני. בעקבות כל אלה, עוד בזמן שהותם 
בצ'ילה ויקי פתחה בלוג העוסק בבישול ובחוויות שלה ושל משפחתה: 
'טעמים מקצה העולם' (קישור אליו תוכלו למצוא בסיום הפוסט). 
בבלוג תוכלו למצוא מתכונים לטיניים רבים, ושם ניתן למצוא גם תאריכים לסדנאות הבאות.
- בקיץ האחרון המשפחה חזרה לארץ, לביתם במושב ציפורי, והשלב החדש בחיים 
הקולינריים של ויקי הם סדנאות הבישול הלטיני.
הסדנאות נערכות בביתה של ויקי, במטבח רחב ידיים, על שולחן עץ נוח במיוחד.
כשנכנסים לבית שלה, השולחן הענק הוא הדבר הראשון שבולט לעין. כשמציצים בחלון
המטבח הדבר שבולט שם הוא תנור ה'מנגל' הגדול שהמשפחה הביאה מצ'ילה. זה 
נראה כמו חלום של כל אוהבי הבשר, ואולי גם לו יהיה מקום באחת הסדנאות של ויקי.





סדנת הבישול הלטיני


אחרי סיור התרשמות מהבית ומהגינה של ויקי, ככה זה אצלנו הנשים, חייבות לראות הכל 👀 
התיישבנו סביב השולחן הגדול, שהיה אסטטי ומזמין. קבלנו מחברות, חוברת מתכונים, 
עוגיות אלפחורס טעימות, לחמניות גבינה ותה מתוק. 
ויקי סיפרה לנו מעט על עצמה, אנחנו סיפרנו על עצמנו, והתחלנו עם הסדנה. במהלך הסדנה
ויקי הכינה את כל מה שהיה כתוב בחוברת המתכונים, וכל פעם שעברנו למאכל אחר, קבלנו 
הסברים עליו ומאיזה ארץ הוא הגיע. הסדנה היא סדנה פעילה, עזרנו להכין את המאכלים,
וזו חוויה מאד מספקת. 
מכיוון שהיינו אוסף של נשים כותבות בעצמנו ומצלמות, צילמנו כמעט כל רגע ורגע ואני בטוחה 
שלא כל סדנה הופכת לסדנת צילום מאולתרת, כמו ששלנו היתה.
- בהתחלה ויקי היתה קצת רצינית, אבל אחרי שראתה עם מי יש לה עסק, היא צחקה
איתנו לא מעט 😊






מה שמאד אהבתי בסדנה הוא שהמתכונים, גם אם נראו מסובכים, הפכו אצל ויקי לפשוטים 
מאד וקלים. לא היה שום מתכון, אפילו אמפנדס הבשר, שיצאתי עם הרגשה שאני לא אוכל 
להכין לבד בבית. לגבי המתכונים עצמם, בחלקם רצינו לדעת אם אפשר לשנות רכיבים, 
או מלית מסויימת, ועל הכל ויקי ענתה לנו בסבלנות וידע רב.
- למדנו להכין אמפנדס בשר (מארגנטינה), Cauza Limena (מפרו) מעין סושי תפוחי 
אדמה שאני מתכוונת להכין בקרוב, סלט אבוקדו (ממקסיקו), תבשיל בשר בשם
לומו סלטדו(מפרו), סלט קינואה (מפרו) וקינחנו בפאי לימון (מצ'ילה) מעולה. 

צילמתי רגעים של הכנות ובישולים מהסדנה, כדי שגם אתם תוכלו לקבל רושם מהחוויה 
הלטינית הנהדרת שעברנו.






- כשסיימנו להכין את מנת ה - Cauza Limena, ויקי הראתה לנו שחותכים אותה לפרוסות, 
דומות לסושי, ואכלנו בליווי משקה צ'ילאני מאד טעים שנקרא פיסקו סאוור:






- לאחר ששתינו ואכלנו המשכנו עם לימוד המתכונים:





ארוחה בסיום הסדנה


ההכנות הרבות הסתימו, וככה הגיע לסיומו החלק המעשי של הסדנה. 
ניגשנו לחלק השני של הסדנה, התישבנו בפינת האוכל, שויקי סידרה כל כך יפה, 
וישבנו לאכול את מה שהכנו:






- אסור לשכוח את פאי הלימון הטעים, דוגמן הבית:






ישבנו ואכלנו את האוכל הטעים שויקי לימדה אותנו. היה כיף, היה שמח, כשהארוחה 
לוותה ביין צ'ליאני מעולה. זו היתה חוויה שאני מאד שמחתי להשתתף בה.

- הסדנה הבאה תהייה בציפורי, בתאריך: 

13/4/2018, לאחר חג הפסח.

- אני מוסיפה לכם קישור לדף העיסקי של ויקי בפייסבוק ולבלוג שלה, שבו
תמצאו מתכונים רבים וסיפורים מעניינים על החיים בצ'ילה.
בבלוג תוכלו ליצור קשר עם ויקי לגבי תאריכים של סדנאות, וישנה גם 
אפשרות של סדנאות פרטיות: 


דף הפייסבוק של ויקי גורשטיין:


- במידה ותרצו ליצור עם ויקי קשר טלפוני, תוכלו להתקשר
 ל: 052-6966286.

תגובות, הערות 


אשמח מאד לשמוע תגובות והערות שלכם לפוסט.
אתם אוהבים סדנאות אוכל? 
אוהבים לאכול מאכלים חדשים?
אשמח לשמוע ולהגיב לכל הערה שלכם.

אנסטגרם


האנסטגרם שלי מכיל הרבה מאד רגעים שמחים,
נקודות של השראה, יופי ואסתטיקה.
אשמח אם תכנסו אליו ותעקבו אחרי גם שם:


12 תגובות:

ריבי אמר/ה...

הסדנה של ויקי היא כיף גדול והצילומים שלך מעלפים.

חגית אמר/ה...

סדנא שלצערי פיספסתי, אבל בטוח עוד תתממש... הצילומים נהדרים!

מיכל מונטג אמר/ה...

קראתי וראיתי את התמונות המשגעות שלך ציפי, והרגשתי שעשיתי את הסדנה מחדש.

Tali Slonim אמר/ה...

נשמעת חוויה מלאת טעמים ואסתטיקה. איזה כיף לך ציפי:)

Vicky Gurstein אמר/ה...

ציפי יקרה, המון תודה על שהצפנת והגעת לסדנה שלי בציפורי. ריגשת אותי מאוד בפוסט הזה והתמונות שלך לגמרי מעבירות את החוויה. מאוד שמחתי להכיר אותך.

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

הי ריבי תודה רבה על המחמאה!!כיף לי לשמוע! ואני מסכימה איתך לגמרי לגבי הסדנה של ויקי

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

הי חגית חבל שפיספסת ואני מקווה שתהייה לך הזדמנות אחרת. שמחה שאהבת את הצילומים!

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

הי מיכל איזה כיף!! בכלל היה כיף גדול להיות ביחד גם בסדנה הזו!

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

הי טלי בהחלט צודקת. מלא טעמים וריחות ושמחה שהצלחתי להעביר קצת הלאה.

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

ויקי היקרה תודה לך. היתה חוויה מקסימה ןטעימה מאד. שמחתי שיכולתי להעביר לפחות חלק מהחוויה. מאחלת לך הרבה סדנאות מלאות בטעם וריח!!

מיידלה- דפנה שמש- דוד אמר/ה...

תארת בצורה מושלמת את הסדנה הנפלאה של ויקי. היה תענוג. האוכל, האוירה, והחברה כמובן.
תמונות מדהימות

tsipiko@ynet.co.il אמר/ה...

תודה דפנה!! שמחה שהבאתי את הרוח של מה שחווינו. היה כיף גדול🤗

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...