יום חמישי, 26 במאי 2016

קפה תפוז בטבע


שלט הכניסה לקפה תפוז
לימונים מהעצים ששתולים בגינה האחורית
בית הקפה מבפנים:
מראה מבחוץ - הדק החדש:
אני קשורה להרצליה בעבותות משפחתיות: שם גרה אמי עם הוריה,
מעט אחרי שעלו לארץ, ובהרצליה גרים הורי מזה 30 שנה.
פעם אפילו עברה בי מחשבה לגור בה, אבל תל אביב הרבה יותר מרתקת
בעיני ובעיני אבי, ולשמחתי אנחנו חיים בה עדיין.
שמחתי אם כן להגיע ולהכיר את התפריט הקייצי של בית הקפה תפוז, שנמצא 
בשלב ב' של הפארק של הרצליה. את שלב א' אני מכירה כי לאחר שנבנה עוד 
הספקנו להגיע אליו עם הילדים מספר פעמים, עד שהם גדלו והפארק כבר
לא עניין אותם. לא ידעתי שיש בית קפה בשלב ב' של הפארק, בית קפה שנמצא
שם כבר 4 שנים, אולם עבר שיפוצים שונים בזמן האחרון. הוא נסגר הרמטי כדי
שיוכל להיות ממוזג, סביבו הוקם דק רחב ידיים והמקום מרגיש 
חיבור הדוק עם הטבע שסביב:


הראתי כאן את מה שקורה מחוץ לבית הקפה, מה שרואים מעבר לדק
ואין ספק שיפה כאן. אפשר לבוא עם ילדים, להניח להם להתרוצץ בפארק
שמסביב, לסוע במסלולי האופניים ולשבת לאכול ולשתות בנחת, 
להרגיש שאנחנו הכי קרוב לטבע שאפשר, ועדיין בתוך העיר הרצליה.
מיכל וויץ, שהיא ובעלה הם בעלי המקום, היא ביתם של הבעלים של קפה תפוז
המיתולוגי בבצרה. לקראת סגירת הקפה בבצרה, היא פתחה את קפה תפוז,
 בהרצליה, וקפה תפוז בבצרה נסגר לאחר מכן.
לקראת הקיץ התחדש בית הקפה במנות קלות עם דגש על חומרי גלם בריאים
וטריים. בתפריט יש שימוש רב בקטניות מונבטות, אשר מעלות את 
הערך התזונתי של המנה ומורידות במקביל את הערך הקלורי.
בתפריט גם מנות טבעוניות ומנות נטולות גלוטן.
השף של המקום הוא עידו מדר, שמביא עמו ניסיון רב שנים מהארץ והשתלמויות
 ולימודים בחו"ל. עידו שמביא את התפריט החדש הדגיש שהמנות יהיו צלויות ולא
מטוגנות, השימוש הוא בקמחים של קטניות ופחות שימוש במלח במנות.
בתפריט מוצעות ארוחות בוקר חדשות ובראנץ' - 'בופה בטבע' - בופה עשיר ומגוון 
שמוגש רק בימי חמישי בבוקר.
הוזמנו לטעום מהתפריט החדש ואני מביאה את צילומי המנות שטעמנו ומעט  הסברים:
סלט עדשים שחורות מונבטות, קשיו, קארי צהוב, עם אגוזי פקאן סיניים מעל.
 מנה נהדרת, שהשף עידו מדר פינק  אותנו איתה. סלט קליל, טעים ומשביע.
 לדעתי כדאי לשקול להכניסו לתפריט החדש!
(ההסברים על המנות הם משמאל לימין)
- סלט סלקים - סלט טרי ומבושל, קולרבי ועלי ארגולה בייבי, גבינת פטה, בתיבול בלסמי,
 סילאן ושקדים קלויים.
- ארנצ'ינו פטריות - כדורי אורז עם גבינת מוצרלה, פטריות ובזיליקום. הכדורים
מצופים בציפוי פריך ומוגשים ברוטב פומדרו.
- חציל על מחבת - חציל שלם, מוגש על מחבת עם רוטב חם של מטבוחה,
מעל החציל טחינה ומעט צ'ילי ירוק.
- ירקות בלאדי בגריל - ירקות קלויים בגריל, מעליהם מפוזרות מעט גבינות 
פרמז'ן ופוקרינו וביניהם גבעולי טימין. 
- ארטישוק בגריל - ארטישוקים שלמים אפויים בגריל, מעליהם רוטב יוגורט,
גרידת לימון בצל ועלי נענע.
- ריבוע פילו ממולא בגבינת פטה - הגבינה נאפית עם קונפי שום ואורגנו טרי,
ובצד עלי ארגולה טריים ברוטב בלסמי מצומצם.- מנה טבעונית - וג'יבולס - שקשוקת טופו וקטניות מונבטות - 
מנה של עדשים ומש מונבטים, קמח חומוס, אורז, סויה, אגוזי מלך ופטריות. 
- מנה טבעונית - כריך טופו. הטופו מושרה ליומיים עם סילן ועשוי בגריל.
בכריך חמאה מאגוזי קשיו וירקות. בארוחה טעמנו גם שיקים של פירות שמוכנים במקום לפי בקשת הלקוח, על בסיס
מים, חלב ואפילו עם תוספות של אלכוהול.
בסיום הארוחה הוגשו לשולחן עוגות לקינוח, קפה ותה. אני טעמתי מכל עוגה, 
והכי אהבתי את עוגת הבסקוויטים, שהטעם שלה הזכיר לי עוגה של בית,
 עוגה שאמא שלי היתה מכינה לנו כשהיינו ילדים:
עוגות שוקולד וגבינה
יש תפריט מיוחד לילדים ותפריט מיוחד לארועים, אותם ניתן לערוך כאן, ארועים פרטיים
או עסקיים, עד 200 איש.
אני מאד נהניתי מהארוחה ואחזור שוב לטעום את הבראנץ' של ימי חמישי,
והפעם אשב ליד האקליפטוסים, בטבע!
* כתובת קפה תפוז בטבע:
רחוב ז'בוטינסקי, פארק הרצליה, שלב ב'
שעות הפתיחה:
ראשון - חמישי, שבת: 9:00 - 23:00
שישי - 9:00 - 16:00
* קישור לאתר בית הקפה:
קפה תפוז בטבע
* בואו לעקוב אחרי באנסטגרם:

אין תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...