יום שני, 20 באפריל 2015

פסטה עם רוטב בולונז - מבשלת עם אמא


המתכון של היום הוא פסטה עם רוטב של בשר טחון.
בארץ ובהרבה מקומות היא נקראת פסטה עם בולונז, אך באיטליה 
שם נולד המתכון, היא נקראת ראגו בולנזייה, כלומר רגו 
(תבשיל של בשר ועגבניות) שנוצר בחבל בולונייה, שבצפון איטלייה.
הפעם הזו הכנו את רוטב הבולונז עם 1 קילו של בשר.
ניתן כמובן, להכין את הבולונז עם 1/2 קילו של בשר, 
ההכנה אז  פשוטה ומהירה  יותר.
פסטה ותבלינים
בחרתי להכין את המנה עם הפסטה האיטלקית הזו. היא אומנם  יקרה יותר מפסטה
 רגילה, אבל חוץ מהצורה היפה שלה (לפסטה הזו יש מגוון רחב של צורות), 
יש לפסטה מספר צבעים, וכל צבע הוא גם טעם אחר.
אפשר כמובן לבחור בכל פסטה, רק שחשוב שהיא תהייה מסולסלת,
מעוגלת, כזו שהרוטב יתפס בה.
מצרכים:
* 1 קילו בשר בקר טחון(ניתן להכין גם מ-1/2 קילו).
* 2 בצלים מקולפים, * שומים מראש שום שלם כ-8 שומים, 
* 1 שקית פסטה (בפסטה הזו יש 500גרם),
* קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (אפשר עם תבלינים - בזיליקום/שום),
* תבלינים: *ראס אל חנות, *מלח, *פלפל, *סוכר, *אורגנו,
*פפריקה מתוקה, *3 קוביות קפואות של כוסברה.
אופן ההכנה:
- לקצץ את הבצלים ולטגן אותם בסיר הרחב.
- לקצץ חלק מהשומים ולהוסיף לבצל שעל האש.
- כשהבצל והשום הופכים לשקופים ומעט משחימים מוסיפים להם את הבשר.
- כעת מכניסים כל פעם מעט בשר טחון לסיר ו"שוברים" אותו לפרורים קטנים
עם כף עץ לתוך הבצל והשום. כך מכניסים את כל הבשר. רצוי שפעולת הוספת הבשר
לבצל והשום המטוגנים תהייה מהירה ככל האפשר, כדי שהבצל
והשום לא ישרפו והטיגון הקל יהיה אחיד. (ב - 2 ידיים זה אידאלי!).
כך נראה הבשר לאחר הכנסתו לסיר ותוך כדי הטיגון:
- לבשר מוסיפים קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות, וניתן להשתמש גם
באלו המתובלות מראש. אני השתמשתי הפעם בקופסה זו:
- את הקופסה הריקה של העגבניות ממלאים במים ומוסיפים לתבשיל.
- מוסיפים עוד מעט תבלינים: אורגנו, מלח, מעט סוכר. (טיפ חשוב: לכל מה שאנו
 מבשלים עם עגבניות צריך להוסיף מעט סוכר כדי לאזן את הטעם החמוץ 
של העגבניות).
- מוסיפים את השומים החתוכים שנשארו.
- מערבבים היטב ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי, עם מכסה סגור. 
מידי פעם טועמים את הרוטב כדי לראות שלא חסר משהו.
לאחר כחצי שעה של בישול מוסיפים את 3 הקוביות הקפואות של הכוסברה.
- לקראת סיום הבישול, כשהריח הטוב ממלא את הבית, מכינים את הפסטה,
 לפי הוראות ההכנה שעל השקית. גם את הפסטה רצוי לטעום, 
 כי כבר נוכחתי לדעת שלעיתים זמן הבישול שרשום על השקית הוא ארוך,
והפסטה הופכת לרכה מדי.  יש לקחת בחשבון שהפסטה תמשיך להתבשל
 בחום של הרוטב. אנחנו אוהבים את הפסטה אל דנטה (מעט קשה).
רוטב הבולונז מוכן:
- יש 2 אפשרויות הגשה של מנת הפסטה:
* האחת: מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומגישים.
* השניה: משאירים את הפסטה בכלי נפרד, מוסיפים את הרוטב ומערבבים
ביחד כל פעם לפני הגשת המנה. 
מנת הבולונז הטעימה מוגשת לשולחן:
בתאבון!!

אין תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...