יום שישי, 6 במרץ 2015

טעימת היינות שזכו בתחרות TERRAVINO אצל איש הענבים



המרכז של "איש הענבים" נמצא ביפו, צמוד לשוק הפשפשים האהוב עלי,
צמוד לכל ההתרחשויות. כמעט תמיד כשאני מגיעה לשוק אני מוצאת מה 
לצלם בו. הגעתי לפני הזמן, שוטטתי מעט בחנויות וברחובות וקצת צילמתי:






התאספנו אצל "איש הענבים" לבית פתוח, ארוע, שנערך 3 ימים, ובהם טועמים
 את היינות הזוכים בתחרות ה - TERRAVINO, שנערכה באמצע פברואר.



 הכל מוכן ומזומן לקראת הטועמים, שמגיעים, מקבלים כוסות יין 
ודף (מודפס משני הצדדים) עם רשימת הזוכים הארוכה:


מאד נוח ככה לטעום - לדעת מה לבקש!
בדף סימנתי את כל היינות שטעמתי.
היינות הזוכים ניצבים בשורות על השולחן הגדול, לידם, עומדות המרקקות.
כמובן שזו הדרך הנכונה לטעום כמות גדולה של יינות, כדי ששום יין
לא יעפיל יותר מדי על חברו, וכדי לא להשתכר, ואז לא להיות מסוגלים 
להבחין יותר בטעמי היינות האחרים.
אולם אני התעלמתי באלגנטיות מההצעה!





צלם הארוע, אייל גוטמן צילם אותי טועמת ומצלמת, כמובן:









לתחרות נשלחו 448 יינות וכהלים. 55% מהם הגיעו מישראל,
והשאר הגיעו מ-29 מדינות מרחבי העולם.
בתחרות ניתנו מדליות של זהב כפול, זהב וכסף. 13 מדליות של זהב כפול קיבלו 
יינות, ומתוכם 6 מדליות ליינות ישראלים - כבוד!!
אלה היינות שזכו במדליות הזהב הכפול: 

יקב אריאל ביהודה, חכלילי, מרלו 2009
יקב בן חיים: קברנה סוביניון, גראנד רזרב 2009 
יקבי ברקן: אסמבלאז', ריחן לבן 2012 
יקבי כרמל:  מדיטרניאן 2009 
יקב רמת הגולן: ירדן, מרלו, כרם קלע 2011 
יקב רמת הגולן: הייטסויין גוורצטרמינר 2012 

לפי ההמלצה של חיים גן, טעמתי קודם כל את 4 היינות הלבנים, 
זוכי מדליות הכסף, זהב וזהב כפול. אלו הם היינות:

יקב רמת הגולן: ירדן בלאן דה בלאן 2008 - כסף
יקב רמת הגולן: ירדן , שרדונה, כרם אורגני אודם 2013 - כסף
יקב תבור: אדמה, סובניון בלאן 2014 - זהב
יקב ברקן: אסמבלאז', ריחן לבן 2012 - זהב כפול


ותקריב על 2 יינות שאהבתי:


ידעתי שיש גבול למה שאפשר לטעום, ולצלוח את הארוע שלמה 
ומסוגלת לנהוג הביתה! לכן  טעמתי רק 14 יינות, מכל ההיצע הגדול 
של הזוכים. הנה היינות שטעמתי, נוספים על הלבנים שהראתי קודם, 
וכולם אדומים: 



- יקב רמת הגולן: ירדן, מרלו, כרם קלע 2011 - זהב כפול
- יקב בן חיים: קברנה סוביניון, גראנד רזרב 2009 - זהב כפול
היין של יקב בן חיים עדיין ללא שנה מודפסת ומחיר, כי הוא נשלח 
לתחרות, כשהוא מוכן לשתייה, אך רק עכשיו יוצא לשוק. 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


יקבי כרמל:  מדיטרניאן 2009 - זהב כפול
- יקב צ'ילאג: סולו, סירה 2009 - זהב

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^



- יקב ארגוב: פטי סירה 2013 - זהב
- יקב אפיריון: לבנון 2012 - זהב
* היינות הללו זכו  במדלית הזהב בקטגוריה ביתית, כלומר, שהם
 יוצרו בכמות של עד 1000 בקבוקים בלבד.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^



שני היינות הללו של יקב הר אודם: אלפסי 2010 ו 2011, זכו במדלית זהב
כל אחד. מכיוון שההבנה שלי לא כל כך עמוקה היה קשה לי למצוא את ההבדלים, 
ובטח שלא בטעימה כזו מרוכזת. 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^



- כרם ברק: אדום 2012 - כסף
- יקב דוכתא: שיראז 2013 - כסף

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

היין האחרון שטעמתי היה  יין קינוח מעולה ביותר, וגם הוא זכה
במדליית זהב כפול:



יקב רמת הגולן: ירדן, הייטסויין, גוורצטרמינר 2012 - זהב כפול

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

בין היינות, אכלתי קצת ירקות וגבינות, ולחם טעים עם שמן זית ומלח:




כולם טועמים, משווים, רושמים הערות, ודנים בכובד ראש.




חיים גן, מי שגם מפיק את תחרות TEARRAVINO, זו השנה התשיעית,
נאם נאום קצר ומסכם על חשיבות היינות והמודעות ליין הישראלי בעיקר.


המשכנו לשתות ולאכול, ובשלב מסויים הבנתי שאני זקוקה לאספרסו חזק,
כי אוכל לא מספיק, ואני חייבת שקופאין חזק יכנס לגוף.
שתיתי את הקפה ויצאתי לשאוף את האויר הקר של יפו. 


לסיכום אני יכולה לאמר שכל מה ששתיתי היה לי טעים מאד. 
נכון שלמקצועני היין, לאמר על יין טעים, זה מאד לא מקצועי ולא מסביר
דבר על היינות ששתיתי ועל תכונותיהם.
זה נכון, אולם חשוב מאד שמה ששותים יהיה טעים, וההמלצה
שלי היא שמי שהוא לא איש מקצוע, אבל חובב יין ורוצה לקנות יין טוב לארוחה הבאה,
 לגשת לחנות היין המקצועית הקרובה, ולבקש המלצה על אחד היינות מהרשימה, 
ותסבירו מה יהיו מרכיבי הארוחה. בחנויות המקצועיות יוכלו להסביר לכם
איזה יין הכי מתאים ומשתלב עם המנות השונות.
- העקרון הכי כללי ופשטני הוא שיין לבן משתלב טוב עם דגים ומנות בשר קלות,
עם פסטות ברוטבים של שמן זית, וכו'.
יין אדום ישתלב טוב עם תבשילי בשר, פסטות ברוטב שמנת וכו'.
לכל מה שכתבתי יש סייגים רבים כי יש סוגים שונים של יין לבן - מבעבעים
ולא מבעבעים, קלים יותר ופחות, יינות צעירים יותר ופחות.
יש סוגים רבים ושונים ככ של יינות אדומים. יינות רוזה קלים, 
יינות עם גוף קל-בינוני-כבד, וכל הכללה וניסיון הפשטה של אדום לעומת לבן
הופכת את ההתאמה של יין לאוכל למאד פשטנית.
לכן, עדיף לקנות יין במקום שמתמחה ביין, ועובדים בו אנשים שמבינים
ויכולים לייעץ בנושא. 
- מי שמעוניין להבין יותר בנושא ולרכוש ידע מקיף ישנן סדנאות מאד 
מעניינות ויסודיות בחברת איש הענבים, אביא את הקישור בסוף הפוסט. 
- כבוד גדול לזוכים בתחרות, בעיקר ליקבים הישראלים, שכל שנה
מתרבים והופכים למקצועיים וברמה גבוהה ביותר.
- תודה לחיים גן, איש הענבים, ולצוות שלו על הארוח!

* קישור לרשימת היינות הזוכים בתחרות, אותם
טעמנו בבית הפתוח אצל איש הענבים:
טועמים זהב טרה וינו 2015
* קישור לתוצאות הרשמיות של התחרות:
תוצאות רשמיות של תחרות טרה וינו
* קישור למרכז ההדרכה אצל איש הענבים:
מרכז הדרכה

2 comments:

מיכל בן משה אמר/ה...

צילומים ופוסט מקסים! לחיים!!!

ציפי לוין אמר/ה...

הי מיכל, תודה! תרשמי לך את היינות המומלצים, הם פשוט נהדרים! לחיים!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...