יום רביעי, 11 בפברואר 2015

איש הענבים - סדנה ותחרות TERRAVINO


איש הענבים - סדנה ותחרות TERRAVINO



לחיים גן יש שם נוסף: איש הענבים. זה לא סתם שם, מזה שנים רבות זה מוסד
ידוע ומכובד העוסק ביין. חיים הקים את חברת איש הענבים, המתמקדת בקידום 
תרבות היין בישראל.  לחברת איש הענבים יש מרכז ביפו, בה מתקימים 
סדנאות מגוונות, קורסים קצרים וארוכים, ברמות ידע שונות, מפגשים רבים
ועוד. המוטו של החברה הוא - הצבת סטנדרטים גבוהים של איכות בתחום 
תרבות היין, סיוע במציאת היינות הטובים ביותר והתאמתם לצרכנים.
 ואתר מקצועי בנושאי היין והאלכוהול השונים והמגוונים.
בבית איש הענבים מתקימים בתים פתוחים בנושאים שונים,
למשל טעימות של הזוכים בתחרות הטרה וינו -TERRAVINO הקרובה,
ועל כך בהמשך הפוסט.





אצל איש הענבים


התישבנו, קיבלנו יין מבעבע לחימום האווירה, אך האמת שלא באמת היה 
צורך להעיר אותנו, היינו מאד עירניים, והיה קצת קשה להשתלט עלינו.
חיים החל להסביר לנו כל מיני דברים, מאד מעניינים.
לפני שאני מתחילה אספר, שאבי הוא חובב יין מאד רציני, וכבר סיפרתי כאן 
על כך שאנחנו שותים הרבה יין, וכן אלכוהול מסוגים שונים, ולמדתי מאבי 
לא מעט על הנושא. אולם אני מאד אוהבת ללמוד, תמיד ניתן ללמוד עוד, 
וודאי מאנשים שההבנה שלהם היא עמוקה כל כך כמו של חיים גן.
חיים הסביר ואנחנו כתבנו, צילמנו, שאלנו המון שאלות, וחיים בסבלנות
אין קץ ענה על השאלות והתהיות שלנו.



התמונה מדף הפייסבוק של איש הענבים


הסברים של איש הענבים על יין ומתי לוגמים אותו בזמן הארוחה


חיים דיבר על כך שכל שנה יוצאים בעל 3,500 תוויות שונות של יין. המבחר עצום, 
הבחירה קשה מאד. גם ביין הפתגם ש - על טעם וריח אין להתווכח - הוא רלוונטי, 
אולם, טעם האלכוהול שמצוי ביין הוא נרכש.
אני רואה את זה היטב עם הילדים שלי: תומר שמעז לטעום גם מאכלים וגם שתיה 
מסוגים שונים, כבר מחבב מאד יין. לעומתו ניצן שמסתייגת מהרבה מאד טעמים,
 עדיין מסתייגת מטעמו של היין שהצענו לה.
- יין, שונה מכל נוזל אחר בטבע, מכיוון שהוא חי, ולכן הבקשה המוכרת, לאחר 
פתיחת פקק השעם של הבקבוק - לתת ליין לנשום.

אפריטיף
אלו המשקאות האלכוהול ששותים לפני הארוחה. הפרוש מלטינית פותחי הארוחה - 
עליהם להיות עד 17% אלכוהול כדי שקולטני הטעם שבלשון לא יאבדו את 
תיפקודם מהאחוזים הגבוהים של האלכוהול. נוסף על כך שתיית היין, 
גורמת להפעלה של הקיבה, וכך להכנה נאותה שלנו לארוחה שמגיעה לאחר 
האפריטיף.

דיז'סטיף
- לאחר הארוחה נהוג לשתות את ה- דיז'סטיף - מצרפתית: לאחר.
בדיז'סטיף יש אחוז אלכוהול מאד גבוה מ-40% ומעלה.
אחוזי האלכוהול הגבוהים עוזרים בעיקול המזון, למשל הליקר האהוב עלי: 
הבנידקטין. זהו ליקר המורכב מ-27 צמחים ותבלינים, שהורכב על ידי נזירים
ממנזר בנידקטין בצרפת, והוא מושלם לשתייה לאחר ארוחות שבת הכבדות. 

- חיים לימד אותנו על חוש הטעם והריח:
חוש הטעם הוא החוש הכי לא מפותח, ואילו חוש הריח הוא הכי מפותח.
הפרדוקס הוא שלחוש הריח אין שום שם, ולחוש הטעם יש שמות רבים. 
למדנו מחיים שליין המלווה ארוחה יש תפקיד מאד חשוב:
כאשר אנו אוכלים אנו חשים בטעמו של הביס הראשון, ועם המשך האכילה 
הטעמים נחלשים מאד. כאשר אוכלים, ושותים מהיין, טעמו של האוכל שאנו אוכלים
מיד לאחר שתיית היין - מתחדש ואנו טועמים אותו כאילו היתה זו תחילת הארוחה.
חיים הדגים לנו את הנושא עם גבינה עזת טעם שקיבלנו לשולחן.
- לכל מדינה, לפי מזג האויר שבה, יש תקופת בציר אחרת, בארץ תקופת בציר
ענבי היין היא בין אוגוסט לאוקטובר, גם תקופה זו משתנה מכרם לכרם, לפי תנאי
הגידול בו. הכלל הוא שככל שהגפנים יבצרו מאוחר יותר רמת הסוכר בהם תגבר 
וכך גם רמת האלכוהול.
- הזכרנו מעט את הארומה והבוקה שיש ביין - ארומה הריח והניחוח
שאנו מריחים מהעינב והבוקה, שהוא מכללול הריחות והארומות, שמגיעות ליין 
גם מהחבית בה יושן היין. 

-הרחנו וטעמנו 3 יינות. הכלל שלמדנו הוא שככל שהריח והטעם של היין היו 
דומים - כך היין יותר פשוט.
היין האחרון שלגמנו היה בעל ריח של טחב ועובש, ריח שאני דווקא אהבתי, 
כנראה בשל כך שאני מורגלת בשתייה.
בסופו של דבר היה זה היין המובחר בין ה-3, לא היה שום דמיון
בין הריח והטעם, וטעמו היה מעולה!






-ראשית עם הסכין חותכים את עטיפת השעווה מתחת לבועת האוויר, ולא מעל!
כשחותכים את הפייה במקום הלא נכון נחתכים גם מה שנמצא שם - מתכת וכו'.
כך יוצא שבעת המזיגה של היין לכוס שיירי המתכת או החומרים האחרים
 שבונים את פיית הבקבוק נמזגים לכוס עם היין, ולא בריא לשתות אותם.
שנית חיים הסביר לנו מה לעשות במקרה שפקק השעם לא יוצא מיד,
לאחר הכנסת קרס הפותחן. החוכמה היא להכניסו שוב, והפעם מצד של
פקק השעם, ולשים לב לשים את קרס הפותחן בין שכבות השעם 
ולמשוך מהצד בחצי סיבוב והחוצה את הפקק. 

תחרות  TERRAVINO


חיים הסביר לנו על תחרות  TERRAVINO , שהוא יוזם ועורך:
התחרות נערכת החל משנת 2006. השנה היא תערך בין התאריכים 
9-12/2/15, במלון רמדה בנתניה. זו תחרות בינלאומית היחידה בישראל, 
שמתקיימת בחסות ארגון היין המוביל בעולם - OIV. 

-באתר שלו מספר חיים גן על התחרות:
"מסגרת התחרות נשפטים מאות יינות מישראל ומרחבי העולם ע"י 
שופטי יין בכירים מהארץ ומחו"ל, ביניהם כתבי יין, סומליירים, קניינים,
ייננים מובילים ומובילי דעת קהל רבים. התחרות הפכה לא מכבר לאירוע
היין הבינלאומי החשוב ביותר בישראל ומשמשת בשנים האחרונות כחלון 
הראווה של יינות ישראל לעולם. בתחרות חשיפה שיווקית ותדמיתית 
חסרת תקדים; זהו מנוף שיווקי עצום לתעשיית היין המקומית! 
מנוף התורם לתדמית ולמכירות של המשתתפים כמו גם לזו של תעשיית
היין הישראלית בכללותה. נוסף ליוקרה בהשתתפות בתחרות הבינלאומית,
זו הזדמנות מיוחדת במינה למפגש בלתי-אמצעי בין היינות הישראליים
והאנשים שמאחוריהם, ובין צמרת ענף היין העולמית.
תחרות TERRAVINO חשיפה תקשורתית חסרת תקדים. 
המשתתפים והזוכים זוכים לחשיפה איכותית במגזינים מקצועיים בארץ,
בארה"ב, בריטניה, ספרד, צ'כיה איטליה ומדינות נוספות. 
התחרות מורכבת מ"טעימות עיוורות" של היינות
המתחרים על ידי פאנל השופטים. היינות מתחרים בקטגוריות
שונות כאשר בכל קטגוריה נבחר היין המנצח 
ומוענקות מדליות זהב כפול, זהב וכסף. "

- התחרות הזו היא אחת מעשר התחרויות החשובות בעולם. השנה צפויים 
להישלח אליה למעלה מ-700 יינות וכהלים,
שיגיעו מכ-40 מדינות ברחבי העולם, גם ממעצמות יין כצרפת, איטליה, 
ספרד, גרמניה ועוד. ישפטו בתחרות מעל 30 שופטים, טועמי יין מקצועיים.
- יהיו שלושה מפגשים של טעימת היינות הזוכים בתחרות,
והם נקראים טועמים זהב טרה וינו, בתאריכים: 25/2, 26/2, 27/2.  
למדנו לא מעט, שתינו יין טעים, אכלנו גבינות עם לחם ושמן זית משובח, 
ויצאנו מהסדנה מלומדים עם מצב רוח טוב מאד.
חיים צייד אותנו במתנה טעימה:






- זה היין שקיבלנו:
להט לבן, של היינן איתי להט. זה יין לבן, בלנד של 70% ענבי רוסאן 
ו-30% ענבי וינייה, שגדלו בכרם בגובה של 900מ' באזור גוש עציון.






- עדיין לא שתינו את היין, אני מחכה לארוחת שבת הבאה, אני וסומכת על הטעם 
של חיים שנתן לנו לשתות יין טעים מאד!


* קישור לתאריכים של טעימות היינות הזוכים בתחרות -

אין תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...