יום שישי, 13 בפברואר 2015

טעימה עיוורת של יינות רמת הגולן בתערוכת סומלייה 2015







תערוכת סומלייה 2015, נערכה השנה בהיכל התרבות בתל אביב.
זו השנה ה-11 לקיומה. היא התקיימה בין ה - 26-27 לינואר. 
ברחבי ההיכל, על 2 קומותיו, בתוך 3,000 מ"ר התפרשו דוכני היין של חברות 
המיבאות יינות ושל מותגי היין הישראלים השונים. תערוכה מפוארת, 
לא רועשת מידי, אלא, להיפך, נראתה לי נעימה מאד,
וכזו שניתן גם לשתות ולשאול שאלות בדוכנים השונים.
התערוכה היתה סגורה לקהל הרחב, ויועדה לקהל מקצועי:
אנשים מענף המסעדות, בתי הקפה, חנויות יין, בתי המלון, רשתות שיווק,
קניינים ועוד.






לתערוכה הוזמנתי לשמש כ"טועמת עיוורת", בתוך צוות של טועמים,
והוזמנו לטעימה על ידי יקב רמת הגולן.

בכניסה למתחם התערוכה נרשמנו וקבלנו כוס יין ריקה, כדי
שנוכל למלא אותה במגוון היינות של התערוכה.
יקב רמת הגולן הביא לתערוכה הרבה יינות מבציר 2011,
ויש לך הסבר באתר היקב:
"שנת בציר 2011 הייתה הקרה והרטובה ביותר שלנו מאז 1997,
עם כמות משקעים הגבוהה ב-30% מהממוצע הרב שנתי.
האביב הקריר מנע צימוח גפן מוגבר, שהיה יכול להיווצר כתוצאה מהקרקע הרטובה.
 הבציר התאחר בכשבועיים, אוקטובר היה קר מהרגיל ובסיומו נותרו לבצור
מעל ל-25% מכמות הפרי. לאחר המתנה לסיום הגשמים שפקדו אותנו בתחילת נובמבר,
 הצלחנו לבצור את יתרת הפרי עד אמצע החודש,
 ממש דקות לפני כניסתה של מערכת גשמים סוערת בת 6 ימים רצופים.
 הטמפרטורות הקרות שליוו אותנו לאורך כל העונה,
הובילו לבציר עם כמות יבול ממוצעת וליינות באיכות טובה מאוד."
מכאן













טעימה עיוורת :
"טעימה עיוורת היא כלי עבודה  הבא לבדוק ללא מעורבות רגשית את איכות המוצר
טעימה עיוורת גם באה להשוות בין יינות שונים. בחוויה אינדיבידואלית יין. 
טעימה השוואתית עיוורת משמשת כסרגל מדידה הבא להשוות בין היינות.
איזה יין יותר מורכב, גדול, עמוק, רחב ועוד ועוד פרמטרים למדד 
מאפייני ארומות טעם והאפטר טייסט."
מכאן

ככה זה נראה לפני שהתישבנו:





היינו חברה של טועמים, רעשנים וקשקשנים, וכל הרעיון של
לאטום את האוזניים ולשמוע הוראות עם אוזניות, ובד בבד גם לכסות 
את העיניים, לא גרמה לאף אחד מאתנו להנאה עצומה.
בכל פעם טעמנו 2 יינות, וניסינו להבין, כל אחד לפי מיטב כשרונו,
ונסיונו, מה אנחנו שותים. בכל טעימה, לאחר מספר ניחושים, יכולנו
להסיר את האוזניות וכיסוי העיניים וגילו לנו מה שתינו ומאיזה בקבוק.
אילה זינגר, מנהלת הפיתוח והשיווק של היקב, שישבה מולי, 
צילמה אותי במהלך הטעימות:




לאחר מספר טעימות מהסוג הזה עברנו לטעימה עיוורת מסוג אחר, 
בה מכסים את הבקבוק בלבד, וכולנו נשמנו לרווחה, והתפנינו ביתר שאת
לניחושים של מה אנחנו טועמים:

ג'וניור וחברה מוזגים במרץ את היין לכוסות:


הטעימה העיוורת השניה :
גמלה שמורה סירה 2011 וירדן סירה 2011.



טעמנו את היינות הללו: 
* ירדן רוזה 2008מופק מ- 70% ענבי שרדונה ו- 30% פינו נואר, שגודלו בכרמים
הממוקמים בגובה רב בצפון רמת הגולן. הוא מיוצר על פי השיטה המסורתית,
 הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק.
הוא מוכן לשתיה כיום, אבל אפשר לישנו עוד לפחות 3 שנים.
מצויין ליד בשר, דגים, עופות,ואפילו עוגות.
* ירדן סובניון בלאן 2014 - מופק מ-100% ענבי סובניון בלאן, הממוקמים בצפון הקר
של רמת הגולן. חלק קטן מהיין הותסס בחביות עץ אלון צרפתי כדי להוסיף 
מעט מורכבות לטעם הסופי. זה יין לבן רענן מאד ומוכן כבר עכשיו לשתיה.
מצויין עם סושי, סביצ'ה מדגים שונים, רביולי ופאייה.
* ירדן סירה 2011 מופק 100% מענבי סירה שגודלו בכרמים הממוקמים
במרכז וצפון רמת הגולן. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי קטנות.
זהו יין אדום, בעל גוף מלא, מוכן לשתיה, אבל ניתן לשתות אותו גם עשור משנת
הבציר המצויינת עליו. 
מצויין עם מנות בשר עשירות וכבדות.
* גמלא שמורה סירה 2011
מופק מ-100% ענבי סירה שגודלו בכרמי היקב 
שברמת הגולן. היין התיישן למשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
 היין מוכן  לשתייה כעת, ובתנאי אחסון נאותים יישאר מהנה לשתייה 
במשך 5-7 שנים משנת הבציר.
מצויין עם צלעות טלה, רוסטביף, או קדירת בשר חורפית.
* ירדן מלבק 2011מופק מ 100% ענבי מלבק שגדלו בכרם עינות יונתן,
הממוקם בגובה של 700 מטר מעל פני הים. היין התיישן במשך 18 חודשים 
בחביות עץ אלון צרפתי. מוכן לשתיה כעת, ויכול להמשיך ולהתיישן כעשור 
ואף יותר מיום הבציר. זה יין מלא טעם שמצויין לאכול עימו שוק טלה צלוי 
או עוף צלוי, וכן גבינות בשלות.
* ירדן קברנה סובניון 2011 - מיוצר מענבים שנבצרו ממספר כרמי הקברנה
הטובים ביותר שלנו ברמת הגולן. היין התיישן במשך 18 חודשים
בחביות עץ עלון צרפתי, מהן 40% חדשות. היין מוכן לשתיה כעת ובתנאים 
נאותים ניתן לשתותו אותו גם 10-15 שנים משנת הבציר.
היין מצויין לשתיה עם צלעות טלה, סטייקים ותבשיל של זנב שור.
* ירדן 2 T מבציר 2011 - זה יין ממסך, בלנד - ערוב בין 2 זני ענבים
מסורתיים מפורטוגל, עשו עלייה לרמת הגולן והשתלבו באופן מעולה בכרמים. 
הענבים מגיעים מכרם עינות יונתן, הממוקם בגובה 700מ' מעל הים,
ומכרם גשור הממוקם בגובה 400מ' מעל פני הים.

מתחם יקב רמת הגולן:




בסיום הטעימה העיוורת יצאתי קצת להסתובב בהיכל.
כך זה נראה מהקומה השניה:




במקום היו גם דוכנים של גבינות ושוקולד:













 


הסתובבתי בהיכל, לא שתיתי מעבר לטעימות העיוורות,
רציתי לחזור הביתה בשלום, ונפרדתי מתערוכת סומלייה עם טעם של עוד
ובחיוך גדול:





* תרבות זה גם אופנה. אז לארוע לבשתי את השימלה של 
קולקציית השת"פ של H&M עם המעצב אלכסנדר וואנג,
ומעיל פרווה מלאכותית של זארה:



תודה לאבי שצילם!
לחיים!!

אין תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...