יום שני, 15 באוקטובר 2012

הגלידה הכי טובה ברומא - IL GELATO DI SAN CRISPINO

ספרו לנו שהגלידה ברומא ממש ממש טובה.
אני אוהבת מעט גלידה, אבי אוהב יותר. כשמסתובבים ברומא רואים המון חנויות של 
גלידה כולן בשלל צבעים, תענוג לעיניים. אנחנו מצאנו את הגלידה שרצינו, 
אבל היא התגלתה כגלידה קצת אחרת. הביקורות טענו שזו הגלידה הכי טובה
 בעולם, לא רק ברומא.  
לנו היה ברור שנמצא אותה, וההפתעה הכי טובה היתה שהיא נמצאה עשר דקות 
מהמלון שלנו. בסימטה ממש קטנה, בלי המולת הקבוצות המודרכות -
 (הטרנד היום הוא מדריכה שנושאת ביד רמה צעצוע מוזר,
מדברת אל רמקול קטן, וקבוצה רעשנית ששומעת את המדריכה דרך אוזניות.
פלאי הטכנולוגיה..), אנחנו מצאנו את הגלידה שלנו:
 IL GELATO DI SAN CRISPINO.
סימטה קטנה וגלידה גדולה
בהתחלה מצאנו את המספר של החנות, כשמתחת למספר שלט קטנטן עם שם הגלידה,
 ורק כשנכנסים פנימה  לעומק החנות קולטים שזו חנות של גלידות. דלפק ארוך,
מיכלי נירוסטה סגורים ושמות של הגלידות מתחת לכל מיכל. הכל סגור.
אין טעימות.... אנחנו רגילים שכל טעם של גלידה שאנו לא מכירים ניתן לטעום.
פה זה למבינים. אין שום טעימות. בוחרים את גודל הכוס -
הכוסות הן מנייר בלבד, והכמות מתומחרת בהתאם.
 לא משנה מה בחרנו, הכל טעים!
הסימטה מתוקה ועוד יותר הווספה האדומה!
לאט לאט מתאספים אנשים. לא משנה מתי הגענו, והגענו כל יום,
בכל מיני שעות, הגיעו  לשם אנשים. המון יפנים, כי יש המוני יפנים ברומא,
וכולם מצטלמים בגאווה עם השלט הקטן של הגלידה. בפנים הכל היה מאד רציני,
 הגלידה דורשת כבוד, ומקבלת אותו מהעובדים ומאתנו הלקוחות.
ככה זה נראה מבפנים: מיכלי נירוסטה, וכוסות צבעוניים בקיר ממול
אנשים בוחרים מהר, לא מתלבטים, מבקשים מחיר- הקטן(שאני אכלתי)
 מעניק טעם אחד ועולה 2 יורו ושלושים, והגדול יותר(שאבי אכל) מעניק 2 טעמים,
 ועולה 4 יורו. מצביעים על הטעמים, והולכים לדרכינו. אין מקומות ישיבה, לוקחים והולכים.
הגלידות משני סוגים: סורבה או שמנת. הטעמים מוזרים,
שונים - ג'ינג'ר עם קינמון, שורש שוש(לקריץ) ונילים מסוגים שונים.
יש גם פירות מסוגים שונים וערבובים יותר בסיסיים. העיקרון הוא שהחומרים
טבעיים לחלוטין, שום תוספות, רק מהפרי, ועל כן טעמי הגלידות הן משהו אחר מהרגיל.
אנחנו מצאנו לנו עדן חלון מאד גדול ורחב, היינו יושבים עליו, שנינו ואוכלים בהנאה גדולה!
מהרגע שמצאנו את הגלידה הזו רק בחרנו טעמים ולא יכולנו לאכול
כבר שום גלידה אחרת ברומא. הפכנו למכורים.
אז הנה התהליך:
אבי בוחר את הטעמים שלנו
כבר מכירים אותנו שם
לי כוס קטנה ולו גדולה
כמה היא נהדרת:
הטעם האהוב עלי: סורבה אשכוליות - אלוהי!!!

כשנחזור לרומא, ולו רק ליום, אנחנו נגיע לכאן. אנחנו מכורים!
* כתובת הגלידריה: ROMA Centro Storico- Via della Panatteria 42
האתר הרשמי של הגלידה:http://www.ilgelatodisancrispino.it/sancrispino

שיהיה לנו בתאבון!


3 תגובות:

מרינה גולדשטיין אמר/ה...

הבאת טעימות לחבר'ה? ;-)?

ציפי לוין אמר/ה...

הגלידה הזו כזו נפלאה ואין לה כמעט סניפים! אז לצערי, לא הבאתי...אבל אני אשוב!

ורד והדס אמר/ה...

"יש לי גלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה"...איזו פוסט כיפי !!! שימרת לך את הרגעים המתוקים שלכם בטיול (-:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...