יום שלישי, 21 בדצמבר 2010

יום המרק- מרק הירקות שלי


היום מתקיימים שני ארועים במקביל: זה היום הקצר בשנה: 21.12,
ביום הזה היום הוא הכי קצר והלילה הכי ארוך.
אולי לכבוד התאריך הזה נקבע להיום גם ארוע "יום המרק".
בעיקרו זה יום תמיכה בעמותת "לשובע", שבין שאר פעולותיה
דואגת לארוחות חמות. יש רשימת מסעדות שמשתתפות בארוע,
 וההכנסות מאכילת המרקים יועברו לעמותה. בכל חורף אני מכינה
מרק ירקות נפלא, ולכבוד הארועים הללו גם אנחנו נאכל מרק.
המרק שלי מכיל המון ירקות, ניתן לגוונו באינסוף מרכיבים.
במרק שלי יש הפעם: גזר, קישואים, עגבניה חלוטה, בצל, תפוחי אדמה,
 בטטה, דלעת, שורש קולורבי, וסלרי.




העגבניה נחלטת על האש



הירקות נחתכו יפה יפה והם מחכים לתורם





טיגנתי בצל בשמן זית, הוספתי עגבניה חלוטה, והוספתי את הירקות החתוכים.
ערבבתי הכל, הוספתי כף אורז, מלח, פילפל וציר עוף של קנור, כשתי כפות.
 ערבבתי הכל עם מים, שכסו יפה את הירקות. הבאתי את המרק לרתיחה טובה.
 לאחר הרתיחה הוספתי את גבעולי הסלרי לסיר, שוב רתיחה קצרה,
ובישול המרק בטמפ' נמוכה יותר, של כמעט שעה. הבית התמלא 
בריח נפלא של מרק חם ומזמין.



המרק הנפלא שלי מתבשל , 
בתאבון!

5 תגובות:

אלה לוין אמר/ה...

אחלה מרק!!!
גם רומי מאוד אוהבת מרק, נעמי הכינה לה מרק עשיר בירקות ופפריקה שיהיה קצת חריף כמו שהיא אוהבת והיא מבקשת כל יום לאכול מרק.. גם בריא וגם מחמם..

ציפי לוין אמר/ה...

תודה מתוקה, את מוזמנת לבוא לאכול! דש חם לקטנה המתוקה!

ורד והדס אמר/ה...

כל הכבוד ציפי על המרק. גם בלי "יום המרק" בחורף אין כמו מרק חם וטעים. אני אוהבת את הכתום, מרק בטטה סמיך כזה. נפלא. ואין כמו המרק בטטה של אילן. אז בהמשך לשיחתנו....מחכה למפגש...

tati אמר/ה...

אממממ איזה ריח באתי בעקבותיו!!!
נראה טעים ביותר אצלי האפונה בהשרייה מחר יהיה לנו גם מרק!

ציפי לוין אמר/ה...

לורד-תודה, הפכתי למומחית מרק כי זה טעים, ממלא, ותמיד מצליח!והבטחות מקיימים!!
לטאטי-אני שמחה שהריח הגיע, זה ריח של בית, והכי כיף!
תומר אמר לי אתמול שמה שמשותף למרקים שלי שהם תמיד טעימים!!פשוש!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...